U bevindt zich hier:

Zin in Zevenaar!

De gemeente Zevenaar telt ruim 32.000 inwoners die verspreid wonen over vijf dorpskernen: Angerlo, Babberich, Giesbeek, Lathum en Zevenaar. De gemeente Zevenaar biedt inwoners en bezoekers in de volle breedte faciliteiten om op een verrassend veelzijdige manier hier te wonen, werken en recreëren. Je hebt of krijgt dus Zin in Zevenaar! Landelijk groen, natuur bij de hand, gemoedelijk dorps, maar wel onder de rook van de stad, met cultuur en vertier. Dat is wat Zevenaar een stad maakt waar het goed toeven is. De bruisende stad en het te koesteren landelijk gebied versterken elkaar. Het veelzijdige Zevenaar trekt ook mensen van buiten de gemeente aan, die met ons willen genieten van het veelzijdige aanbod of het nu gaat om wonen, werken, recreatie of cultuur. Een indruk van wat Zevenaar allemaal te bieden heeft, is te zien op de Pinterest-pagina van de gemeente Zevenaar.

 

Zevenaar-app
In Zevenaar worden talrijke festivals en evenementen georganiseerd. Dat is voor de gemeente aanleiding geweest om een eigen app te lanceren. Met de app kan men thuis of onderweg via smartphone of tablet alle evenementen bekijken. Door de samenwerking met inDeLiemers.nl is er een uitgebreid overzicht van activiteiten die in de gemeente Zevenaar worden georganiseerd. Daarbij is het mogelijk het evenement te delen of een eigen lijst met favorieten samen te stellen. Naast de evenementen, biedt de app ook actueel nieuws van en algemene informatie over de gemeente zoals openingstijden en de koopzondagen. Afhankelijk van het gebruik en de behoefte komen er in de toekomst meer functionaliteiten en onderwerpen bij. De gemeente Zevenaar-app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android-toestel. De app is gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

 

Waaier uit over Zevenaar
Zevenaar vormt het hart van de Liemers. Een prachtig landschap dat verscholen ligt tussen de heuvels van de Veluwe en Montferland en de rivieren Rijn, IJssel en Oude IJssel. De stad grenst aan natuurreservaat de Oude Rijnstrangen en natuurontwikkelingsgebied De Gelderse Poort met moerassen, ooibossen en oude rivierarmen. Heerlijk voor een fietstocht of stevige wandeling; Zevenaar biedt legio mogelijkheden voor recreatie. Bovendien kun je er heerlijk shoppen, uit eten gaan of een terrasje pakken. Daarnaast is het voorzieningenniveau hoog en kent de gemeente een bruisend verenigingsleven. De gemeente helpt u graag op weg om uit te waaieren over ons kleurrijke Zevenaar en zo krijgt u ongetwijfeld nog meer Zin in Zevenaar! Daarom is er een brochure gemaakt in de vorm van een waaier. Zolang de voorraad strekt, is de waaier van Zevenaar beschikbaar bij de receptie van het BAThuis, op de VVV-locaties (Buitengoed De Panoven en Liemers Museum in Zevenaar en Cafetaria Joosje in Giesbeek) en in het Informatiecentrum Groot Holthuizen. Er is een beperkte oplage, maar de waaier is ook gratis digitaal beschikbaar met daarbij directe links, zodat u snel meer informatie kunt vinden. Ga daarvoor naar www.zininzevenaar.nl.

 

De Liemers helemaal goed!
De Liemers is een prachtig gebied in Gelderland, dat wordt begrensd door de Duitse grens, de Nederrijn en de IJssel. De Liemers heeft een compleet aanbod als het gaat om wonen, ondernemen, arbeidsgelegenheid, cultuur en ontspanning in de vorm van winkelen, uitgaan, evenementen en bezienswaardigheden. Vandaar de slogan 'de Liemers helemaal goed!'.

waaier.jpg