U bevindt zich hier:

Stichting Filmhuis Zevenaar

  • $img/@nodeName

Adres:

Wittenburgstraat 14
6901 AN  Zevenaar
info@filmhuiszevenaar.nl
0316-34 42 50
www.filmhuiszevenaar.nl
Toon op kaart

Filmhuis Zevenaar, opgericht in 1979, is sinds oktober 2000 gevestigd in een nieuw, eigentijds pand aan de Wittenburgstraat, in het centrum van Zevenaar. De sfeervolle filmzaal, de trendy foyer en de gezellige sfeer, hebben Filmhuis Zevenaar inmiddels tot de favoriete uitgaansplek van filmminnend Zevenaar en de Liemers gemaakt.

De films
Filmhuis Zevenaar vertoont geen commerciële films voor het grote publiek, daarvoor kan men in de bioscoop terecht. Bij ons kunt u terecht voor de films met wat meer diepgang, die bestemd zijn voor een wat kleiner publiek. Het genre varieert van soms pittig tot luchtig en ontspannend. Er wordt naar gestreefd de meest recente films aan te bieden. Veel films verdienen het nog eens onder de aandacht te worden gebracht. Om onze bezoekers hiervan te laten genieten, vertonen we elkemaand een klassieker onder de noemer Weer-Zien!

Extra activiteiten
In de zomer organiseert Filmhuis Zevenaar een festiviteit onder de noemer BuitenBlik op het Raadhuisplein van Zevenaar. Dit festival vindt over het algemeen plaats in het tweede gedeelte van augustus en kan bestaan uit film in de openlucht of meerdaagse activiteiten in bijvoorbeeld een spiegeltent. Wanneer er landelijk of provinciaal een filmfestival is, proberen wij hieraan deel te nemen of hoogtepunten in een wat later stadium te vertonen.

Filmhuis Podium
Eenmaal per maand is er op woensdagavond Podium voor kleinkunst, literatuur of toneel. Ook hier een heel breed en gedifferentiëerd aanbod van landelijk, regionaal of lokaal bekende schrijvers en artiesten. De activiteiten kunnen zowel door professionals als door amateurs uitgevoerd worden. Tevens wordt eenmaal per maand op de zondagmorgen een klassiek concert verzorgd. De Podiumactiviteiten liggen in de zomermaanden stil.

De locatie
Het Filmhuis heeft naast de fraaie filmzaal [Amfi-theater met 55 comfortabele stoelen] een sfeervolle foyer met gezellige bar en beschikt over professionele voorzieningen. Verder is er het voordeel van de centrale ligging in het "uitgaanscentrum" van Zevenaar.

Verhuur
Het Filmhuis is te huur voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen en personeelsfeestjes, maar ook voor seminars of andere bijeenkomsten. Hierbij zijn vele varianten denkbaar. Voorwaarde is wel dat er een culturele activiteit bij deze verhuur georganiseerd wordt.

De medewerkers
Filmhuis Zevenaar draait geheel op vrijwilligers; ca. 60 personen dragen er zorg voor dat een en ander succesvol verloopt. Ieder draagt zijn of haar steentje bij, op elk gebied, van techniek tot het selecteren van de juiste films.


<< Opnieuw zoeken