U bevindt zich hier:

Parkeren

Zevenaar ligt aan de A12. Vanuit Arnhem bent u in 10 minuutjes in het centrum. Als u Zevenaar binnenrijdt, volgt u de borden met de parkeerroutes. Zo kunt u snel de stad in. Liever vooraf weten waar u uw auto parkeert? Dan download u hier de speciale 'parkeerkaart'. 

 

U heeft altijd een parkeerplek!
In en rond het hele centrum vindt u parkeerplaatsen. Liever overdekt parkeren? Dat kan ook in onze Masiusgarage, met maar liefst 340 parkeerplaatsen! Voor het parkeren betaalt u €0,90 per uur. Blijft u langer in Zevenaar, dan is het slim om uw auto aan de rand van het centrum te parkeren. Hier betaalt u €1,50 voor een halve dag (vijf uur) of €3,- voor een hele dag.  In Zevenaar vindt u altijd een vrije parkeerplek. Oók als u later op de dag de stad in gaat.

 

Stadspas Zevenaar
U kiest zelf: koopt u vooraf een parkeerkaartje bij de automaat of betaalt u achteraf 'realtime'. Dit laatste betekent dat u alleen de echte parkeertijd betaalt. Zevenaar heeft hiervoor de Stadspas Zevenaar. Op 20 plaatsen in het centrum kunt u parkeren met de Stadspas. Snel en voordelig. U vraagt deze pas online aan. Hoe u de pas gebruikt, leest u op de website van de gemeente.

 

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Bent u in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart kunt u gratis parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in het centrum. Tot 13.00 uur mogen bezitters van een gehandicaptenparkeerplaats maximaal 30 minuten in het centrum parkeren (parkeerschijf verplicht). 

 

Hoe komt u ook de stad in?
Met de trein
U bent vanuit Arnhem in nog geen kwartier in Zevenaar. Vanuit Doetinchem doet u er 20 minuten over. Van maandag tot en met zaterdag gaan de treinen vier keer per uur, 's avonds (vanaf 19.00 uur) en op zondag twee keer. U loopt bij aankomst vanaf het Stationsplein via de Kerkstraat zo de stad in. Voor een actueel reisadvies: 9292ov.

Met de bus
Verschillende bussen stoppen in het centrum van Zevenaar. U kunt bij het station uitstappen. Enkele bussen stoppen ook bij de haltes Molenstraat en Oude Doesburgseweg. Als u uitstapt, bent u al bijna in het centrum. Voor een actueel reisadvies: 9292ov of busvervoerder Breng.

Met de fiets
Het centrum is prima per fiets bereikbaar. Op diverse plaatsen in het centrum zijn er fietsenstallingen. Tijdens de weekmarkt op de vrijdagmiddag kunt u bovendien uw fiets stallen in de fietsenkelder van het gemeentehuis (Raadhuisplein). Dit is een bewaakte stalling en kost u niets. Er is plek voor zo'n 120 fietsen. Vanuit de stalling loopt u zo de markt op. 

 

AED
In het Zevenaarse centrum zijn op een aantal plaatsen AED's beschikbaar:
De Zaak, Raadhuisplein 14
Gemeentehuis, Kerkstraat 27
Musiater, Bommersheufsestraat 62
Univé Oost, Didamsestraat 25A